Happy New Year!!!!!!!!!!

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Anita

01 Januari 2011 | Nederland, Venlo

Een nieuw jaar, tijd om weer eens een update te plaatsen over mijn plannen voor 2011 aangezien mijn eerste en enige goede voornemen (meer uitslapen) op de eerste dag van 2011 al de mist in ging! Een mooi nieuw jaar met een geweldige reis in het vooruitzicht. Australia here I come!!!!

Nog 9 maanden en het is oktober: tijd om te vertrekken naar Down Under. Vriendinnen vergeleken het gisteren al met zwanger zijn, duurt ook 9 maanden, hahaha. Genoeg tijd om nog enige voorbereidingen te treffen dus. Heb al vaak de vraag gekregen of ik al weet wanneer ik precies ga, maar dat is nog onbekend. Ik zou het liefst al een vliegticket geboekt hebben, maar dat is nog niet mogelijk. Tickets kunnen namelijk pas een jaar van tevoren geboekt worden. Omdat ik in maart 2012 terugkom, moet ik dus wachten tot maart/april. Duurt mij veel te lang eigenlijk, maar ja.

Heb al flink gestudeerd op de seizoenen en de meest ideale reisroute. Ben overigens blij dat ik nu niet in Australië zit, want het weer schijnt op veel plaatsen belabberd te zijn. Waarschijnlijk begin ik in Darwin en ga ik via de westkust naar Perth. Vanuit Perth een binnenlandse vlucht naar Alice Springs om Ayers Rock te bekijken. Vervolgens met de trein naar Adelaide en van daaruit met de bus via Melbourne en Sydney langs de oostkust naar Cairns te reizen. En ergens vanuit de oostkust maak ik dan ook nog een uitstapje om 4 weken Nieuw-Zeeland te bekijken. Qua seizoenen en weer zou dit het meest ideaal zijn! Volgens jaar dus oud & nieuw vieren Down Under, alhoewel dit van mij niet per se in Sydney hoeft te zijn. Ergens met een BBQ op het strand lijkt me ook niet verkeerd of bijvoorbeeld in Nieuw-Zeeland dacht ik gisteren. Totdat ik er dankzij RTL nieuws achterkwam dat ik beter niet in Auckland (hoofstad NZ) kan zijn: er mag in het openbaar geen alcohol gedronken worden:p! Dat betekent geen big party's op straat daar. Dus wie weet waar ik volgend jaar rond deze tijd zit!?!?!? Goede tips zijn welkom!

Iedereen een gezond, gelukkig en reislustig 2011 gewenst!!!

• 01 Januari 2011 - 11:16

Marijn:

Gelukkig Nieuwjaar!!! Dat 2011 jou maar heel veel mooie, bijzondere, leuke en om-nooit-meer-te-vergeten momenten mag bezorgen! Je plannen zien er idd geweldig uit! Veel succes en vooral plezier met alle voorbereidingen! Keep us posted :-D

• 01 Januari 2011 - 11:27

Annelies:

Dit is jouw jaar, zo te zien. Met al die voorpret kan die reis al niet meer stuk. Veel plezier gewenst in de voorbereiding naar de reis van je leven!
    We gaan je op de voet volgen.

• 01 Januari 2011 - 13:10

Annet:

Ha Anita, wow wat een te gek vooruitzicht!!! Super!!! Mijn schoonzusje Nancy Nissen is ook in Australie geweest, misschien kun je met haar vrienden worden via mijn Hyves en heeft zij nog tips voor je??

• 01 Januari 2011 - 18:37

Liesbeth:

Goeie reisroute...vooral van Darwin naar Perth is een niet vaak gehoorde maar zeker een unieke ervaring!!! Bus Adelaide > Cains...prachtige vergezichten en omgeving, ga je ook naar Coopers Pedy de ondergrondse opaalstad of sla je dat over??
    Great oceon road en nighty mile beach....onvergetelijk!
    Heerlijk vooruitzicht hè!!

• 01 Januari 2011 - 21:43

Frank & Inge:

Natuurlijk allereerst de allerbeste wensen voor 2011! Dat zijn nog eens mooie reisplannen zeg! Zo zie je lekker veel van het land! Wij doen nog geen uitspraken over het weer in queensland ;), maar hopen dat het over een dikke week iets beter wordt, anders moeten we onze reisplannen aan gaan passen, maar no worries, komt allemaal goed :)!

Vele groetjes,
    Frank & Inge